Ako volite čorbe onda je ovaj recept idealan za vas. Ova ukusna čorba je odlična za hladnije dane koji su pred nama te ju je lako pripremiti.

Ako ne volite puretinu, možete koristiti bilo koju drugu vrstu mesa te dodati začine koji će biti po vašem ukusu, prenosi Coolinarika. Praktična i za napraviti u većim količinama, vrlo je ukusna te se skoro svima sviđa. U nastavku vam donosimo recept te se nadamo da ćete je što prije pripremiti.

Sastojci za 4 osobe:

    0,5 kg filea purećih prsa
    0,8 kg krumpira
    200 gr graška
    3-4 kašike ulja
    1 kom. glavice crvenog luka
    2 čajne žlice crvene mljevene paprike
    1 čajna žlica soja sosa
    2 komada srednje mrkve
    5 kom. češnjeva bijelog luka
    1/3 čajne žlice mljevene kurkume
    1/3 čajne žlice mljevenog crnog papra
    3 kom. lovorova lista
    0,25 litra pasirane rajčice
    1 kom. goveđe kocke za juhu
    1 kašika sušenog peršina

Priprema:

Nasjeckati crveni i bijeli luk, mrkvu i celer na kockice, file na komade. Veličina birate po želji,neki vole sitnije a neki krupnije comedy.

Ispržiti luk na ulju, pred kraj prženja dodati crvenu papriku i soja sos i još malo zapržiti zajedno. Potom redom dodavati pureći file, mrkvu, celer, bijeli luk, sve zajedno malo zapržiti, začiniti s kurkumom, kimom i biberom.

Podliti s malo vode (oko 1-2 dl), dodati lovorove listove i dinstati na laganoj vatri 40 minuta. Po potrebi dodavati vode, ne treba voda da skroz prekrije meso, tako da se kuha u pari.

Dodati grašak i paradajz sos, posoliti i kuhati na laganoj vatri još 40 minuta.

Dodati krumpir isjeckan na kockice, 1 kocku goveđe juhe, peršin, oko 0,5 l vode (može i više ako želite više safta u čorbi) i kuhati još 25-30 minuta, u ovisnosti od vrste krumpira. Važno je da probate pred kraj i isključite kad se krumpir skuha, jer će se ukašati ako prekuhate krumpir. Na kraju nekoliko komada krumpira zgnječiti da bi se dobila gustina.