Na području PP Prozor/Rama u proteklom tjednu zabilježena su sljedeća događanja:

Kriminalitet: 3
Javni red i mir: 2
Promet: 1

Izdvojeni događaji:

23. rujna 2024.

S. M. čuvar šuma u HNŽ-u Šumarija Prozor - Rama, putem telefona prijavio da je u dane vikenda posječeno i odvezeno 12 stabala smreke u odjelu 95 i pet stabala smreke u odjelu 93. Upoznat djelatnik OKP-a koji je izvršio očevid.

M. F., rukovoditelj u Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad Prozor - Rama, prijavila da su na svoju e-mail adresu primili uznemirujuće, vrijeđajuće i prijeteće poruke djelatnicima JU Centar za socijalni rad Prozor - Rama. Upućena u ured OKP-a, upoznat dežurni tužitelj.

28. rujna 2024.

M. Z. (1966.) iz Prozor - Rame prijavio da je prije dva dana došlo do oštećenja improviziranog bazena/najlona koji se nalazi u blizini obiteljske kuće, u kojem oštećeni uzgaja ribu.

Karakteristični događaji iz oblasti javnog reda i mira:

Patrola Policijske postaje Prozor - Rama, dojavila da je u gradu Prozoru dok su se kretali službenim vozilom, svojim vozilom pretekao B. Ž. (1977.) iz Prozora, nakon čega je vozilo zaustavio ispred njih, a potom ih je verbalno omalovažavao te bacao papiriće na njih. Istom uručen prekršajni nalog.

Ostali događaji:

Patrola policije je došla do saznanja da je na planini Vran lokalitet Lise, prilikom sječe šume smrtno stradao K. I. (1988.) iz mjesta Orašac, općina Prozor - Rama. Patrola Doma zdravlja Rama je zatekla beživotno tijelo K. I., gdje je dežurni liječnik konstatirao smrt. Prilikom sječe šume s nastradalim su bili njegova supruga K. M. (1994.) i majka K. M. (1962.). Upoznat dežurni tužitelj. Izvršen očevid.

Radio Rama