Od 6. do 31. listopada 2024. godine, HKUD „Rama“ i Etno skupina „Čuvarice“ s ponosom organiziraju VIII. Ramske dane kulture, manifestaciju koja okuplja ljubitelje umjetnosti i tradicije. Ove godine pripremili smo raznolik program koji će obogatiti kulturnu scenu našeg kraja.

 - Večer duhovne glazbe

U nedjelju, 6. listopada, započinjemo s Večeri duhovne glazbe. U crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru s početkom u 19 sati nastupit će katedralni zbor ViDeMus iz Mostara. Ova duhovna glazbena večer bit će savršeni uvod u cjelokupni program Ramskih dana kulture.

 - Večer folklora

 13. listopada uživat ćemo u Noći folklora. HKUD Rama i HKUD Rodoč predstavit će svoje bogate folklorne tradicije u Domu kulture s početkom u 19 sati,a   Ankica Šarčević svojom pričom „Potop Rame i ljubavi“ ispričat će nam priču o ljubavi i rastanku.  Očekujemo veselu atmosferu i prikaz narodnih običaja.

 - Večer kazališta

U nedjelju, 20. listopada, pozivamo vas na Večer kazališta. U goste nam dolazi renomirani glumac iz HNK Split, Pero Eranović, koji će izvesti svoju monodramu "Bio sam tamo". Ova predstava će se održati u Domu kulture s početkom u 19 sati i pružit će nam jedinstvenu kazališnu večer.

 - Koncert etno skupine Čuvarice i banda

Ramski dani kulture završavaju 31. listopada koncertom etno skupine Čuvarice pod nazivom "Zemljo moja". Koncert će se održati u svadbenom salonu Eurobiser s početkom u 20 sati. Ulaznica za ovaj događaj iznosi 10 KM, a sav prihod će biti namijenjen podršci etno skupini Čuvarice. Gošća večeri je Antonija Batinić poznatija široj javnosti kao pjevačica Mostar Sevdah Reunion.

Pozivamo sve ljubitelje kulture da nam se pridruže u proslavi bogate tradicije i umjetnosti našeg kraja. Vidimo se na Ramskim danima kulture!