Danas je u župi Rumboci mladu misu proslavio  fra Antonio Baketarić, član franjevačke provincije Bosne Srebrene. Uz koncelebraciju tridesetak svećenika, na misnom slavlju propovijedao je fra Ivan Nujić.

Na misnom slavlju ispred župne crkve Sv. Franje Asiškog sudjelovalo je mnoštvo vjernika ramskoga kraja.

Pred početak mise, mladomisnika su blagoslovili njegovi roditelji Mijo i Zdenka Baketarić. Uz mladomisnika su bili crkveni kum fra Jure Perić i civilni kum Josip Marković.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor sv. Franje Rumboci pod ravnanjem Sonje Cvitanović.

Na kraju mladomisničkog euharistijskog slavlja župnik fra Jure Perić zahvalio je obitelji i rodbini, a na poseban način zahvalio je i čestitao mladomisniku u ime svećenika i cijelog puka župe Rumboci.

Nakon misnog slavlja organiziran je zajednički objed.

Fra Antonio je sin Mije Baketarića i Zdenke r. Ćališ. Rođen je 1994. godine u Livnu. Član je Franjevačke provincije Svetoga Križa Bosne Srebrene.

Opću gimnaziju završio je u Srednjoj školi u Prozoru (2009-2013), postulaturu u samostanu u Visokom (2013-2014), novicijat u samostanu na Gorici u Livnu (2014-2015), filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu (2015-2020).

Franjevački habit obukao je 13. srpnja 2014. godine u župi sv. Josipa Radnika u Gornjoj Dubici. Svečane zavjete položio je 6. listopada 2019. godine u župi sv. Juraja mučenika u Vitezu, u ruke mpo. provincijala fra Joze Marinčića. Za đakona je zaređen 29. studenog u oratoriju sv. Pavla u Nedžarićima u Sarajevu, po rukama mons. fra Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjolučkog. Đakonsku praksu obavio je u župi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravama pored Brčkog (2020-2021). Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2021. u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, po rukama Vinka kardinala Puljića, nadbiskupa vrhbosanskog. Fra Antonio trenutno vrši službu župnog vikara u župi Svetoga Duha u Novoj Biloj pored Travnika.