Danas, 13. listopada u školi na Lugu koja djeluje kao područna škola OŠ Marka Marulića Prozor, prigodnim programom obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U ime učenika i učenica PŠ Lug nazočnima su se u pozdravnom i zahvalnom govoru obratili Iva Papak i Josip Vrljić, voditelji programa.

Tijekom programa, učenici i učenice izveli su ukupno 13 točaka.

Pripredbu su igrokazom Krušna priča otvorili trećega razreda, a nakon njih učenice četvrtoga razreda izrekle su recitacije na temu jeseni, jesenske kiše i kišobranu.

Učenici petoga razreda nazočne su upoznali o tome tko bi to rado postao pekar, zašto je malo zrno tako vrijedno, kakva su jesenska jutra te tko će to dobiti više peciva.

Recitacije o tome kakav je to bakin kruh, kako on može biti sladak te pjesmicu Kruška, jabuka, šljiva u nastavku programa izvele su učenice prvoga i drugoga razreda.

U završnom dijelu priredbe nazočima su se predstavili učenici trećega razreda s recitacijama o vjetru i pekarskom zanatu.

Program priredbe završio je zajedničkim pjevanjem duhovne šansone Primi ove darove, naš Oče, i obraćanjem učiteljice Ljiljane.

Nakon izvođenja predviđenih točki, nazočni su imali priliku pogledati izložene radove i zasladiti se ukusnim plodovima zemlje, pripremljenim pecivima i kolačima.

Osim vrijedne dječice i njihovih dragih učiteljica Ljiljane Babić i Ružice Novaković, za realizaciju ove ove hvalevrijedne manifestacije zaslužne su ukućani odnosno vrijedne domaćice Luga i Škorbućana (Papaka).

U priredbi su osim gore spomenutih učiteljica, roditelja, vjeroučitelja ... nazočile i gošće iz Središnje škole (pedagogica Monika Beljo, tajnica Marica Sliško i pravnica Ivanka Ramljak) te Lidija Zadrić ravnateljica OŠ Ivan Mažuranić Gračac.
 
OŠ Marko Marulić