U nedjelju, 2. lipnja, crkva svetog Ilije na Blidinju postala je svetište ljubitelja motora i vjernika koji su se okupili na tradicionalnom motohodočašću i blagoslovu motora. Pod geslom “Pokaži mi, Gospodine, putove svoje”, ovo iznimno događanje privuklo je oko 150 motociklista sa šireg područja Hercegovine i Imotske krajine.

Ritam dana započeo je u ranim jutarnjim satima, kada su se motociklisti počeli okupljati, pripremajući se za duhovno i zajedničko iskustvo. U 10 sati, zajedno su sudjelovali u svečanoj misi koju je predvodio fra Josip Vlašić. Prije samog misnog slavlja, motociklisti su imali priliku za osobnu ispovijed, što je dodatno naglasilo duhovni aspekt ovog okupljanja, prenosi portal Grude Online.

Nakon svete mise, uslijedio je emotivan trenutak – blagoslov motocikala i samih vozača, simbolično označavajući početak još jedne sigurne vožnje. No, motohodočašće na Blidinju nije bilo samo o vjerskom obredu, već i o zajedništvu i druženju.

Cjelodnevni program obuhvatio je različite aktivnosti i razgledavanje, dok je grudska ekipa organizirala obilan ručak za sve prisutne ispred planinarskog doma na Blidinju.

Ovo motohodočašće nije samo prilika za vožnju i blagoslov, već je postalo simbol jedinstva među ljubiteljima motora te izražavanja vjerske pobožnosti na nekonvencionalan način. Sudionici su se udružili kako bi proslavili svoju strast prema vožnji, ali i duboku vjeru, čineći ovaj događaj posebnim ne samo za njih već i za lokalnu zajednicu.

I dok se zvuk motora razlijegao Blidinjem, odjekivala je i tišina duše koja je pronašla svoj mir u zajedništvu vjere i ljubavi prema vožnji. Ovo motohodočašće ostaje kao svijetla točka na putu, podsjećajući nas da je svaki put, bez obzira na njegove krivulje, vođen vjerom i zajedništvom, put prema istinskom cilju.