A.M. (32), iz Živinica, optužen je kako je od listopada 2012. godine do veljače 2016. godine, organizirao međunarodnu grupu iz više zemalja EU radi oštećenja računalnih podataka i programa, trgovine drogom te pranja novca čime je nezakonito stekao 60.436 KM.

Tužiteljstvo BiH tereti ga da je na ilegalnom narko-tržištu na Internetu osnovao dva "foruma" na njemačkom govornom području, na kojim se vršila međunarodna prodaja i kupovina marihuane i ekstazija.

Na računalu je posjedovao nedopuštene programe, kao i podatke koji su stvoreni i prilagođeni za počinjenje krivičnog djela te zaprimao uplate novca kriptovalutama, kao i putem Western Uniona.

Kako navode iz Tužiteljstva BiH, optuženi je koordinirao rad drugih osoba u lancu koje su djelovale iz različitih država EU.

"Posredovanjem u prodaji droge, kao i upotrebom specijalističkih programa za tzv. 'fishing' i prevare sa bankovnim karticama i sredstvima plaćanja putem Interneta, ostvario je nezakonitu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 60.436 KM", navodi se u optužnici, koja je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.