Nudimo vam recept za ukusnu pitu od jabuka za čiju pripremu je potrebno samo 5 minuta. Ova pita punjena jabukama i cimetom savršen je izbor za jesenski dan. Jednostavnost pripreme i dobiven okus oduševit će svakog ljubitelja slatkog.

Što nam treba:
Jaja – 2 kom.
kristal šećer – 60 g
Vanilin šećer – 1 vrećica
Suncokretovo ulje – 2 žlice
Prstohvat soli
Mlijeko – 100 ml
Prašak za pecivo – 1 čajna žličica
Glatko brašno – 60 g
Jabuke – 4 komada
Cimet
Šećer u prahu za posipanje

Kako ćemo nastaviti:

1) Priprema jabuka: Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške.

2) Tijesto: U velikoj zdjeli pomiješajte jaja sa soli i lagano ih umutite. Dodajte granulirani šećer i vaniliju i tucite dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte mlijeko i maslac, dobro izmiješajte. U smjesu prosijati brašno pomiješano s praškom za pecivo i umijesiti glatko tijesto.

3) Pečenje: Tijesto izliti na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Na tijesto stavite pripremljene kriške jabuke. Ako volite cimet, možete ga posipati direktno po jabukama.

4) Završetak: Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30-35 minuta. Nakon pečenja pitu ohladite i prije posluživanja pospite šećerom u prahu pomiješanim s cimetom.

Zaključak
Ova pita od jabuka savršena je kombinacija okusa i jednostavnosti. Isprobajte ovaj brzi recept i uživajte u okusu i mirisu koji će vam uljepšati jesenske dane.