Jesen je započela, a zima je pred vratima. Ovo godišnje doba simboliziraju uglavnom kesteni. Kad ugledamo kestene, odmah pomislimo na jesen i prepustimo se jedinstvenom i neponovljivom ugođaju. Njihova topla boja, miris, okus. Definitivno jedno od najpopularnijih i najpoznatijih voća svih vremena. Njegova su svojstva korisna i za zdravlje organizma (ako uzmemo sve njegove vitamine) i kao kozmetički proizvod, prenosi essanews.

Ukratko, pravi su dar prirode. Kad dođe ovo godišnje doba, od listopada do prosinca, slobodno napunite kuću kestenom. Lijepi su na dekorativnoj razini i ukusni su pečeni ili kuhani. Osim toga, malo je onih koji zanju da postoji stari trik naših baka u kojem su glavni junaci kesteni. Naše bake – koje su uvijek bile u pravu – stavljale su ih na prozorske daske, ali i na namještaj u kući. Razlog će vas iznenaditi!

Naši preci uspijevali su pronaći iznimno učinkovita i nezamisliva rješenja za svaki problem, ma koliko mali bio. Postavljanje kestena na prozorsku dasku vrlo je star lijek koji se ukorijenio još u davnim vremenima. Ako i danas govorimo o tome, to znači da postoji istina u pozadini. Glavna svrha ove prakse je zauvijek ukloniti pauke iz našeg doma. Nažalost, zimi, kada je jako hladno i vlaga raste, pauci pokušavaju pronaći sklonište na toplim i suhim mjestima. Naše kuće su idealne. Praktički je nemoguće spriječiti njihov ulazak: uspijevaju prodrijeti kroz vrlo tanke šupljine i male rupice. Međutim, ovom metodom to svakako možemo spriječiti.

Kesteni imaju miris i aromu koja odbija pauke. Njihov miris ih drži podalje, a za pojačavanje mirisa preporučujemo izbušiti rupe u voću. Tako ih možete držati podalje i postaviti kestene u nekoliko kutova kuće. S ovom metodom ne morate potrošiti ni centa na kupnju raznih repelenata protiv insekata.