Poštovani sugrađani, mještani općine Prozor-Rama,

još jedna je predizborna kampanja iza nas. Različite političke opcije i kandidati za načelnika imali su u proteklih mjesec dana prigodu predstaviti potencijalnim glasačima svoj program i svoju viziju razvoja naša općine. Međutim, osim OO HDZ BiH Rama, koji je obišao sve temeljne ogranke i prezentirao svoj program, koji je dostupan i na našim mrežnim stranicama, od ostala dva kandidata gotovo da nismo čuli niti jedne riječi o njihovoj viziji razvoja naše općine.
 


Nažalost, ni prilikom našega sučeljavanja na Radio postaji Rama o tome dva kandidata gotovo da nisu rekli niti jedne riječi. Njihovi su se istupi sveli na hvalisanje o tobožnjim uspjesima njihove petnaestogodišnje vladavine. Iako je i to njihovo legitimno pravo, a  na glasačima konačni sud ocijeniti uspješnost njihova rada, službeni statistički podaci i brojke ne idu u prilog njihovim hvalospjevima. U proteklih 15 godina našu je općinu napustilo skoro 30 % stanovnika, broj školske djece je s 1700 pao na 700, preko 300 pravnih subjekata je ugasilo svoju djelatnost na području naše općine, prihoda od povrata poreza gotovo i nema jer nema nikakve gospodarske aktivnosti.

Više od 350 milijuna maraka je otišlo u vjetar bez vidljivijega poboljšanja uvjeta života i sveopće gospodarske situacije.

Naša općina životari od prihoda koje ubire temeljem obeštećenja. Načelnikovi gospodarski pokušaji završili su neslavno. Iza Komgrada ostalo je 300 tisuća maraka duga, radnicima nisu isplaćene plaće, niti uplaćeni doprinosi. Mljekara nije ni počela s radom, a Ramatex je kupovan dva puta od istoga vlasnika. Gospodarske aktivnosti ramskih poduzetnika namjerno su gušeni, a na milijunskim poslovima angažirana poduzeća sa strane. Izostao je osjetniji poticaj za domaće gospodarstvenika, a poslovna zona je još uvijek misaona imenica. Imajući u vidu navedeno ne čudi da je općina Prozor-Rama najnerazvijenija općina s većinskih hrvatskim pučanstvom, odnosno nalazi se na 63. mjestu od ukupno 74 općina po razvijesnosti u BiH.

Pitanje je može li bolje. Naravno da može. Međutim, odluka je na vama dragi sugrađani. Umjesto nepotizma, medijskog mraka, sveopće apatije i iseljavanja, glasujte za promjene, glasujte za gospodarski napredak, razvoj turizma, demografsku revitalizaciju, poboljšanje uvjeta rada u našim školama i sve ono što nutimo svojim programom. Glasujte za mene kao kandidata za načelnika općine Prozor-Rama, glasujte za naše kandidate za Općinsko vijeće Prozor-Rama jer mi donosimo promjene.

RAMA JE NAŠ IZBOR-NEKA BUDE I TVOJ!

Slavko Bilić
Predsjednik OO HDZ BIH Rama