Zahvaljujući suhom, slobodnom obliku, prašak za pranje ima prilično dug rok trajanja. Stoga je za domaćice koje proizvode za kućanstvo kupuju s rezervom ovo odličan izbor. Gelovi i kapsule mogu se brže pokvariti. Puderi se proizvode u širokom rasponu, tako da možete birati u pristupačnoj cjenovnoj kategoriji. Za razliku od kapsula, prašak je pogodan za doziranje. Pogotovo ako trebate oprati jedan mali predmet.

Proizvođači prašku za pranje rublja dodaju razne sastojke koji pomažu u uspješnoj borbi protiv mrlja, ponekad čak i složenih i zastarjelih.

Prašak se možda neće dobro otopiti u hladnoj vodi. Njegovi ostaci ponekad se mogu vidjeti na opranoj, pa čak i osušenoj odjeći. Na primjer, kod pranja tila to se događa prilično često.

Gel za pranje

Ovaj proizvod može biti izvrsna zamjena za prašak za pranje rublja. Pogodniji je za pranje osjetljivih tkanina. Također, kod pranja u hladnoj vodi nema opasnosti da se proizvod ne otopi. Bolje se ispire iz tkanine pa je pogodan za osobe alergične na deterdžente. Također nema poteškoća s doziranjem gela.

Kapsule za pranje rublja

Vrlo jednostavan za korištenje. Ne zahtijeva mjerenje. Jednostavno uzmite kapsulu i stavite je u bubanj perilice. Već sadrži deterdžent, sredstvo za uklanjanje mrlja i regenerator.

Među nedostacima kvalitetnih kapsula provjerenih proizvođača je njihova cijena. U pravilu, kapsule su puno skuplje od praha, pa čak i gela, ako navedete cijenu po pranju.

Što odabrati: prah, kapsule za pranje ili gel

Odabir deterdženta je odgovorna stvar. Uzmite u obzir temperaturu na kojoj perete, a razmislite i o tome koje ćete tkanine morati prati. Zatim uzmite u obzir proračun koji ste spremni izdvojiti za kupnju deterdženta i odaberite.