Mnogim ljubiteljima nogometa i stručnjacima do kraja prošle sezone Cristiano Ronaldo je djelovao kao egoistična i sebična zvijezda Real Madrida i reprezentacije Portugala.

Međutim, to se promijenilo u sezoni 2015/16 kada je zabilježio svoju najuspješniju sezonu u karijeri. Portugalac možda nije odigrao sve utakmice na vrhunskom nivou, ali je bio dio Reala koji je osvojio 11. trofej Lige prvaka.

Slika ozlijeđenog Ronalda koji skače na klupi Portugala za vrijeme EURO-a u Francuskoj ovog ljeta, promijenila je mnogima mišljenje o njemu. On je jednostavno vođa.

Dokaz tome je i snimak koji je procurio na YouTube. Vrijeme radnje je poluvrijeme utakmice Lige prvaka između Real Madrida i Atletico Madrida, a mjesto svlačionica "Kraljevskog kluba", prenosi N1.

U jednom trenutku Ronaldo se popeo na stol u svlačionici i rekao: "Slušajte, želim vam nešto reći. 45 minuta nas dijeli od povijesti! Mi to možemo jer smo dobro raspoloženi. Hajde, idemo zajedno. Opustite se i držimo se zajedno. Dobili smo priliku, zgrabimo je. Vidjet ćete!"