• HDZ 1990 i RNS su prsti iste ruke
  • HDZ 1990 i RNS su prsti iste ruke
  • HDZ 1990 i RNS su prsti iste ruke
Kada čovjek pomisli da je nakon 15 godina samovolje, korupcije, medijskog mraka, nepotizma i lopovluka, radeći tolike godine u sprezi s, još kratko, načelnikom općine Prozor-Rama Jozom Ivančevićem, sve već viđeno iz političke kuhinje HDZ 1990, onda se pojavi priopćenje o tobožnjoj sprezi HDZ BiH i načelnika Ivančevića. Da nije glupo - bilo bi smiješno. Stoga se navedeno priopćenje može promatrati samo kao pokušaj skidanja vlastite odgovornosti vezano za višegodišnje angažiranje određenih hercegovačkih poduzeća na području naše općine, a kojima je iz ramskoga proračuna isplaćeno desetine milijuna maraka.

Podsjećanja radi, još 2008. godina HDZ 1990 je obećavao da će u našoj općini radove izvoditi samo domaća poduzeća i da će vratiti Ramljake, kako su voljeli poetski reći, s bjelosvjetskih gradilišta. Kao što je poznato, Ramljaci se nisu vratili s bjelosvjetskih gradilišta, niti su radove u našoj općini izvodila domaća poduzeća. Upravo je OO HDZ BiH svojim priopćenjima i istupima svojih vijećnika u OV Prozor-Rama godinama bezuspješno ukazivao na navedenu činjenicu.



Ako je sve ono što HDZ 1990 može ponuditi ramskoj javnosti ovo jeftino priopćenje, koje u sebi nosi notu, davno izučenih, a očito nikada nezaboravljenih, partijsko-udbaških manira dezinformiranja i zbunjivanja javnosti, onda ste nisko pali. Krajnje je licemjerno prozivati HDZ BiH za bilo kakve financijske sprege s bilo kojim poduzećem, imajući u vidu činjenicu da su svi vijećnici HDZ 1990 do posljednjeg dana glasovali za sve odluke aktualnog načelnika, pa i onu od prije koji mjesec kada su podigli ruke za novo višemilijunsko zaduživanje. Dio tih vijećnika se nalazi na listama i za predstojeće općinske izbore, te HDZ 1990 svojim lažima nije trebao trovati ramski medijski prostor, nego se jednostavno obratiti svojim kandidatima za OV Prozor-Rama.

U kontekstu svega navedenoga, želimo izvijestiti ramsku javnost da sve promašaje protekle politike, pa i onu vezano za svesrdno angažiranje hercegovačkih poduzeća, istu odgovornost snose rukovodstva HDZ 1990 i RNS, jer su to prsti iste ruke, koji su završavali u džepovima naših građana.

HDZ BiH Rama