West Ham Slavena Bilića nakon 14 odigranih kola nalazi se na bijednom, 18. mjestu, onom koji vodi u niži rang. U nedjelju Bilić ide na Anfield kod Liverpoola.
 
Duboka rezultatska kriza momčadi koja ne zna za pobjedu već pet kola nije mogla proći bez reakcije klupskog vodstva. Ipak, zasad je Biliću pozicija sigurna.
 
Uprava kluba zasada stoji iza Bilića, a mediji su Slavenu već pronašli zamjenu
 
"Nema govora o kriznim sastancima. Kao i svakog ponedjeljka, razgovarali smo telefonom. Istina je da smo zabrinuti kako se stvari odvijaju, ali stojimo iza trenera", poručio je suvlasnik kluba Sullivan nakon debakla protiv Topnika. No postavlja se pitanje do kada će uprava kluba tolerirati Bilićeve posrtaje.
 
"Uvjeren sam da nećemo u ovoj poziciji biti za mjesec ili dva, a zasigurno nećemo tu ostati u svibnju. Pozitivan sam, hrabar i optimist, ali vrijeme je da si otvoreno kažemo što nam je na duši, bez optužbi i upiranja prstom", izjavio je Bilić prije nekoliko dana za klupski internetski portal.
 
Benitez dolazi, Bilić odlazi?
 
Premda je i dalje na klupi Hammersa, otočki mediji već imaju spremnu zamjenu za Bilića. Riječ je o Rafi Benitezu. Bivši trener Liverpoola i Reala prvi je s Newcastleom u Championshipu, a nekoliko engleskih sportskih dnevnika tvrde da je smjena na klupi Čekićara gotova stvar.
 
Isti izvori tvrde da i Atletico već zna tko će naslijediti Diega Simeonea. Argentinac će Madrid napustiti gotovo sigurno 2018., a želja je da ga naslijedi trener Tottenhama Mauricio Pochettino.
Simeone će vjerojatno u Italiju, na klupu Intera.