Ukrajinska vojska priopćila je da je tijekom noći pogodila skladište streljiva na aerodromu u ruskoj regiji Adigeji na Sjevernom Kavkazu, oko 450 km od linije bojišnice u istočnoj Ukrajini.

Vojska još uvijek procjenjuje štetu nastalu nakon požara koji je izbio u bazi, piše u priopćenju.

U ruskoj zrakoplovnoj bazi u trenutku napada bilo je stacionirano 57 borbenih i školskih zrakoplova i helikoptera, uključujući Su-34, Su-35 i Mi-8, rekao je Reutersu izvor iz ukrajinske službe državne sigurnosti (SBU).

"Rusija koristi taj aerodrom u Krasnodarskom kraju ... za dopunu goriva i raketne i bombaške napade na jedinice obrambenih snaga i ukrajinska naselja", rekao je izvor.

Regionalni načelnik Adigeje Murat Kumpilov na Telegramu je izvijestio da je obližnje selo evakuirano zbog požara koji je uslijedio nakon napada dronom.

Rekao je da u napadu nije bilo žrtava.

Ukrajinska vojska također je rekla da je kasno u srijedu pogodila bazu na jugu Rusije u Krasnodarskoj oblasti gdje su pohranjeni dronovi Šahed.

Prethodne noći pogođen je ruski arsenal oružja u regiji Brijansk koja graniči sa sjevernom Ukrajinom.

Ukrajinske snage koriste bespilotne letjelice dugog dometa za napade na vojne ciljeve duboko u Rusiji.

Posljednjih mjeseci Kijev je pojačao pritisak na saveznike da ukinu ograničenja na korištenje zapadnog oružja za napade na ciljeve duboko u ruskom teritoriju.