Bebek je sudio utakmicu u Portugalu, na koncu pokazavši čak tri crvena kartona gostima i ukupno još 10 žutih kartona. No, sudeći po snimkama napravio je nekoliko pogrešaka na štetu turske momčadi.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kada je hrvatski sudac dosudio kazneni udarac za Bragu pritom isključivši gostujućeg stopera Mehmeta Topala zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Nažalost, jedanaesterac je u najmanju ruku dvojben jer je turski igrač obje ruke držao uz tijelo. Josue je bio uspješan i Portugalci su poveli 2-1.
 

Pet minuta kasnije Nikola Stoiljković je zabio za 3-1, a sve dvojbe oko pitanja putnika u četvrtfinale razriješio je pogodak Rafe Silve u 83. minuti. Do konca utakmice Fener je ostao bez još dvojice igrača, a isključeni su Alper Potuk (87) i Volkan Sen (87). Ovaj potonji je revoltiran takvom odlukom odgurnuo Bebeka prije nego što je otišao u svlačionicu, za što bi mogao biti oštro sankcioniran od strane Uefe.
 

Sporting je na kraju pobijedio Fenerbahče 4-1 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice. Međutim, utakmica će ostati u sjeni odluka suca Bebeka. Poznati turski nogometaš Hakan Sukur je nakon susreta rekao da je suđenje bilo skandalozno, dok tamošnji mediji donose tekst pod naslovom 'Sudački masakr u Portugalu'.