Na još jednoj u nizu manifestacija sudjelovali su i vrijedni članovi Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice predvođeni svojim predsjednikom Jurom Vidakušićem. Kako reče kolega Jelenko Topić dugogodišnji novinar Večernjeg lista, danas suradnik na pozega.eu portalu kakva bi to kulturna, gastro ili bilo koja druga bila a da na njoj nisu Ramci. To ne bi bilo to - nastavlja kolega Topić dodajući kako Ramci gdje god da se pojave plijene pozornost i uvijek se s nečim novim predstave.

Tako su Ramci iz Pleternice bili već petu godinu za redom na gastro manifestaciji 2018. u organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska u Požegi. Predstavili su se sa sarmom pripremljenom s ovčjim mesom u listu raštike što je bila prava atrakcija na Sarmijadi jer se takva delicija može kušati samo u posebnim prigodama.

Da ne bi bilo da Ramci dominiraju u samo jednom natjecanju potrudili su se i da urede stol na onaj tradicijski način. Uspjeli su u tome i odnijeli titulu za najljepše uređeni stol.

Na svemu tome im je čestitao i priznanja uručio uz požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i organizator "Sarmijade" Vladimir Protić koji je naglasio kako je sarma prvenstveno slavonska kraljica stola što su prema svemu sudeći Ramci malo promijenili i dokazali da se ta tradicijska delicija može na poseban način pripremiti i u drugim krajevima, ne samo izvan Slavonije već i Hrvatske.

-Bogatstvo Slavonije ono je čime se posebno ponosimo, ono što moramo čuvati i prezentirati a dio tog bogatstva ste i vi, vrijedni čuvari žive tradicije. Današnja manifestacija potvrda je kako običaje možemo ne samo pamtiti, čuvati već i razvijati. Grad Požega i dalje će biti podrška ovakvim aktivnostima, no svakako ćemo vas, kulturno-umjetničke entuzijaste, uključiti i u nove događaje koji će obogatiti turističku ponudu te tako osigurati ne samo još kvalitetniju prepoznatljivost već i brži gospodarski razvoj ovog područja – naglasio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.