Budući da je vanjska temperatura iz dana u dan sve niža, a termostat je pojačan, kondenzacija na prozorima je svakodnevna stvar, a s njom obično i plijesan. Iako je ovo jako iritantna pojava za svakoga postoji nekoliko načina na koje to možete svesti na minimum - a da pritom ne potrošite brdo novca, prenosi The Sun.

Jedan vlasnik kuće na Redditu je otkrio 10 koraka u koje se kune da će vam sačuvati kuću ili stan od kondenzacija i plijesni. Bitna stvar kod ovih koraka je da ih se trebate držati svakodnevno.

Koraci se čak odnose i na trenutke pripremanja hrane i pića, objašnjavajući kako uvijek treba paziti da su topli napitci pokriveni poklopcem - kako bi ostali vrući, ali i kako bi se smanjila para koja izlazi iz njih. Isto tako, koristi silikonske poklopce na posudama s toplom hranom poput kaše ili juhe. U kupaonici drži krpu od mikrovlakana kojom brišu paravan ili staklo za tuš, kadu i umivaonik kako bi spriječio ispuštanje vlage.

Također koristi flanel kako bi se obrisa prije nego što se obriše malim ručnikom za ruke, napominjući da je velike ručnike za kupanje mnogo teže osušiti bez izazivanja kondenzacije. Ovaj štedljivi gospodin je također predložio da se poklopac WC školjke uvijek drži zatvorenim, opet kako bi se oslobađanje vlage svelo na minimum.

Ako posuđe perete ručno, obrišite posuđe krpom, a ne ostavljajte ga da se cijedi.

Što se tiče sušenja rublja također je imao par dobrih savjeta, ako sušite rublje unutra, pokušajte "stvoriti što više površine za sušenje odjeće", kao što je postavljanje "privremenih konopa ako je moguće". Ako se vam proračun dopušta onda si možete priuštiti odvlaživač zraka i/ili ventilator, oni vam mogu pomoći da se obješena odjeća brže osuši.

Još jedan gadget koji je preporučio je „usisivač za prozore”, koji koristi kako bi se riješio eventualne kondenzacije ujutro.

Posljednji prijedlog bio je "živjeti bez sobnih biljaka", iako je priznao da će savjet biti "nepopularan ako ih volite".