Jeli ste ukusnu začinjenu salatu ili fine pržene krumpiriće i u trenutku nepažnje komadić vam je odletio u krilo pa sada imate krasnu masnu mrlju na svojim hlačama. Prije nego što automatski ubacite prljavu odjeću u perilicu, poslužite se jednim malim trikom kako biste olakšali skidanje te nesretne mrlje. Umjesto da koristite dodatne deterdžente za natapanje i pranje zamašćene odjeće, pročitajte savjet u nastavku.

Iako vam se mrlje na odjeći mogu činiti kao nerješiv problem, to ne mora biti tako. Zahvaljujući trikovima koje ljudi dijele na društvenim mrežama, uklanjanje mrlja s odjeće nikada nije bilo lakše. Jedan takav trik podijelila je influencerica Lese Molotsi na svom Instagram računu i odmah je izazvala oduševljenje svojih pratitelja. Bez potrebe za octom ili kredom, ona u svojoj metodi čišćenja koristi kuhinjske sastojke koje već imate kod kuće, zena.blic.rs.
 

Kako ukloniti mrlje od ulja?

Njezin trik za uklanjanje mrlja od ulja oduševio je pratitelje, a objava je skupila čak 245.000 lajkova.

U videu koji je podijelila, Lese počinje demonstraciju čišćenja namjernim stvaranjem mrlja od ulja na svojoj trenirki.

- Imate li problema s mrljama od ulja na odjeći?, pitala je svoje pratitelje i dodala: Evo kako ih se riješiti.

Prvi korak je upiti višak ulja papirnatim ili kuhinjskim ručnikom, izbjegavajući trljanje kako se mrlja ne bi proširila.

- Recite zbogom mrljama od ulja i pozdravite svježu, čistu odjeću, rekla je.

Zatim je pokazala savršeno očišćenu trenirku.

- Muče vas tvrdokorne masne mrlje na vašoj omiljenoj odjeći? Bez brige! Ovaj jednostavan trik, korak po korak, pomoći će vam da ih se riješite s pomoću sastojaka koje već imate kod kuće. Sve što trebate su: soda bikarbona, deterdžent za pranje posuđe i vruća voda. Moj savjet je da prvo koristite soda bikarbona da upije ulje prije ribanja, ako je mrlja starija, ponovite ovu metodu nekoliko puta, napisala je.

Ispod videa pratitelji su u komentarima napisali kojim metodama uklanjaju mrlje s odjeće.

- Najbolji način koji sam pronašao je nanošenje deterdženta za pranje posuđa izravno na mrlju od ulja. Pustite da odstoji 24 sata, zatim operite – rezultati su nevjerojatni.

Drugi korisnik je predložio: - Koristim ricinusovo ulje na mrljama od ulja, ostavim ga da djeluje sat vremena i zatim isperem - radi savršeno.