Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo saslušali su, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u tom gradu, ''jedan broj osoba'' i izvršili provjere iz navoda prijave o kupovini glasova, nakon čega će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu, priopćeno je iz ove policijske uprave.

"Obavještavamo javnost da je stanje sigurnosti na području u operativnoj nadležnosti ove policijske uprave zadovoljavajuće i da ćemo poduzeti sve planske i neophodne mjere i radnje da takvo stanje održimo i podignemo na veću razinu i u predizbornom, i u postizbornom periodu, što je naša zakonska obveza", ističu iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U priopćenju podsjećaju da je policija dužna da postupa po svakoj prijavi o postojanju krivičnog djela, narušavanja javnog reda i mira ili drugih sigurnosno zanimljivih događaja i da će to nastaviti kako bi odgovorila svojoj ustavnoj i zakonskoj obvezi.

Građani su pozvani da svako eventualno saznanje koje bi se odnosilo na neregularnost u izbornom procesu prijave policiji ili nadležnom tužiteljstvu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo obavještavaju javnost i građane da će na dan izbora biti angažirani dežurni timovi tužitelja i policijskih službenika kako bi mogli pravovremeno i efikasno postupiti i reagirati po bilo kojoj prijavi koja se tiče narušavanja sigurnosti ili izvršenja krivičnog djela.