Priopćenje za javnost, koje potpisuje HDZ-a 1990 Prozor-Rama, objavljeno na lokalnom portalu, nema potrebe posebno komentirati, a o upitnoj pismenosti autora je nepotrebno trošiti vrijeme, jedino ako se ne uzmu u obzir citirane narodne  pjesničke figure, u dvanaestercu, za koje nije teško zamisliti koje bi im jednožičano glazbalo bio prateći instrument.

Ipak, Ramska javnost treba znati neke činjenice kako bi lakše mogla provariti i donekle shvatiti strahove i slabosti „devedesetke“.

U neselektivnom  i neargumentiranom  ataku  na moju osobnost – u funkciji ministra pravde BiH vidljiv je očigledan strah „devedesetke“ radi toga što sam ja nositelj liste HDZ-a BiH Rama. Zapravo, svjesni moje prepoznatljivosti i predanosti interesu Rame i Hrvata u cjelini, u tom strahu su počeli  nevješto spinovati gnusne neistine  protiv mene i mojih stranačkih kolega, a sve s lažnom nadom da će spriječiti očigledan politički debakl u Rami, na predstojećim lokalnim izborima. Očigledno neutemeljeno, ali ljudski se nadati, samo im je netko trebao pojasniti da se to ne radi na taj način i tim sredstvima.

Klasičan primjer poltronstva ponudilo nam je priopćenje „devedesetke“, pogotovo u dijelu u kojem veličaju ulogu i značaj njihovog favorita, kako bi ga učinili većim, ako bi ikako moglo pomoći u ovoj po njih teškoj predizbornoj situaciji. Za njegovo zakonito ili nezakonito djelovanje, na koje uostalom sama „devedesetka“ aludira, okrivljujući pojedine dužnosnike neće mu biti od pomoći niti će mu stvoriti alibi i imunitet za odgovornost dugogodišnjeg, po Ramu, katastrofalnog djelovanja i upravljanja povjerenim mu resursima. Nepotrebno je da  ga itko, dodatno, za to prijavljuje, jer za opće poznate stvari, što je i utvrdila revizija, nadležna tijela pravosuđa rade i postupaju po službenoj dužnosti.

Da nisu  u svom bezumnom strahu od predstojećeg političkog poraza na lokalnim izborima, za nadati se da bi još jednom pročitali svoj pamflet od priopćenja i na vrijeme odustali od njegovog puštanja u eter. Ovako su samo ogolili samu biit njihovog djelovanja i osobnih interesa, manje-više svima poznatu činjenicu, ali sada i nedvosmisleno i potvrđenu od samih suradnika aktualnog načelnika.

Kao predstavnik ozbiljne političke opcije imao sam obvezu javnosti  ukazati na ova devijantna istupanja i nemam namjeru spuštati se na njihovu razinu, a našu političku izbornu utakmicu ćemo voditi u prepoznatljivom i korektnom  političkom maniru, predlažući razvojne programe i projekte za opći boljitak svakog čovjeka Rame. Uvjereni smo da će birači znati prepoznati tu političku viziju i snagu, te u tom smislu dati punu podršku kandidatu HDZ-a BiH Iliji Petroviću i listi koju ja predvodim za jedan snažniji ekonomski i kulturni iskorak Rame.

Predsjednik OO HDZ BiH Rama
dr. sc. Josip Grubeša