"Prema informacijama koje dobivam sa terena, oko 20 osoba je nestalo u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Jablanicu", izjavio je za Dnevni avaz ministar obrane BiH Zukan Helez, dodajući da se radi o neslužbenim informacijama

"Ali broj žrtava, nažalost, raste", dodao je Helez.

Prema informacijama Avaza, najmanje 15 je mrtvih u ovim katastrofalnim poplavama i klizištima u Hercegovini.
 


Predsjedništvo BiH šalje vojsku u Jablanicu

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici jednoglasno donijelo odluku o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na širem području općine Jablanica, stoji u priopćenju predsjedništva.

Hitno su angažirane inženjerske jedinice, jedinice za spašavanje ljudi i helikopter Oružanih snaga BiH, u cilju hitnog pružanja pomoći civilnim organima vlasti u reakciji na prirodnu nesreću – obilne poplave i klizišta na širem području općine Jablanica, navodi se u priopćenju.

Iz Jablanice evakuirana žena u 8. mjesecu trudnoće. U bolnici je izgubila bebu

Iz Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić u Mostaru je za Dnevni Avaz potvrđeno da su ekipe uspjele evakuirati žensku osobu u osmom mjesecu trudnoće koja je potom dovezena u tu bolnicu. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu i za sada je stabilno, ali je, nažalost, izgubila bebu.

Veliki broj ekipa Hitne medicinske pomoći iz Mostara je upućen prema Jablanici. Na terenu su brojne ekipe GSS-a i civilne zaštite koje pokušavaju doći do unesrećenih kako bi ih potom mogle preuzeti ekipe Hitne pomoći.