Kada se vratite kući kasno navečer, gladni ste, ali posljednje što želite učiniti je satima stajati za štednjakom, ovaj recept za brzu, jednostavnu i ukusnu večeru je na mjestu. Svakako isprobajte današnji recept za ukusne kotlete od krumpira i luka koji su ukusniji od mesnih kotleta. Vrlo se jednostavno priprema, a pogotovo brzo! Stoga ne oklijevajte i krenite s pripremom!

Ukusni kotleti od krumpira i luka

Što nam treba:

Sastojci:

2 glavice crvenog luka
3 krumpira
hladna voda – da prekrije krumpir
1 čaša vode
200 g pšeničnog brašna
2 žlice kukuruznog škroba
80 ml kefira ili jogurta – (1/3 šalice)
sol i mljeveni crni papar – na okus
I
ulje – za prženje

Umak – preljev:

4 žlice majoneze
1 žličica senfa
svježi peršin – po ukusu
mljevena crvena paprika – po ukusu

Kako ćemo dalje:

1. U zdjelu stavite sitno nasjeckani crveni luk.

2. Naribani krumpir prebacite u drugu zdjelu i prelijte hladnom vodom – isperite, zatim osušite i stavite u zdjelu sa sitno sjeckanim crvenim lukom.

3. U drugu posudu ulijte vodu i dodajte prosijano brašno – promiješajte, zatim dodajte kefir ili bijeli jogurt – nastavite miješati i na kraju dodajte kukuruzni škrob – dobro promiješajte. Začinite solju i mljevenim crnim paprom te na kraju dodajte naribani krumpir i nasjeckani crveni luk – dobro promiješajte.

4. Pripremite tavu sa zagrijanim uljem i sitnom cjediljkom oblikujte kotlete – pecite ih dok ne porumene i ne budu hrskavi sa obje strane – nakon prženja stavite na tanjur sa ubrusom da se ocijedi ulje iz njih.

5. U manju zdjelu stavite majonezu, dodajte senf, pospite svježe nasjeckanim peršinom i začinite mljevenom crvenom paprikom – dobro promiješajte.

6. Ukusne kotlete od krumpira i luka poslužite s delikatnim preljevom pripremljenim prije svega s ljubavlju i izvrsnim ukusom.

Prijatelji, želimo vam dobar tek!