Predsjedatelj Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović, upitan kako vidi položaj hrvatskog naroda u BiH, rekao je da je to problem s dvije strane – s jedne im se mora jamčiti da mogu izabrati vlastite predstavnike, ali i da su s druge strane nerazmjerno prisutni na nekim pozicijama vlasti na razini države, Federacije BiH i nekoliko županija.

"Hrvati su privilegirani kad je u pitanju sudjelovanje u vlasti na razini države, Federacije BiH i nekoliko županija. Nerazmjerno su prisutni na pozicijama ministara, direktora, drže sve konce u financijama itd.", ustvrdio je Izetbegović u intervjuu za banjolučke "Nezavisne novine“.

Komšićeva uzurpacija

Koliko ovakve izjave, koje je iznio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, u stvarnosti "piju vodu" ili je stanje drugačije, za komentar smo zamolili Milana Šutala, urednika portala HMS.ba. Piše Slobodna Dalmacija.

Šutalo ističe kako su jedino na razini države, odnosno Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH, Hrvati kao narod ravnopravni, što, po njegovu mišljenju, Izetbegoviću očito smeta, jer u Vijeću ministara svaki narod ima po tri ministra i jedan je ministar iz reda ostalih. Tako je što se tiče i Predsjedništva BiH kao institucije koja se popunjava s tri člana Predsjedništva iz triju konstitutivnih naroda.

No, gorka je istina, ističe Šutalo, da su Bošnjaci u dva mandata Hrvatima izabrali njihova člana Predsjedništva BiH, tako da je tu najvišu izvršnu funkciju u dva navrata uzurpirao Željko Komšić. Ni danas nije uklonjena opasnost da se to ponovi i da Bošnjaci opet Hrvatima izaberu člana Predsjedništva jer nije promijenjen Izborni zakon.

Kad je pak u pitanju federalna razina vlasti, a Federacija BiH je po Daytonu entitet u kojem su vlast dijelili Hrvati i Bošnjaci, ta je ravnopravnost, ističe Šutalo, odavno narušena na štetu Hrvata, tako da se ni približno ne može govoriti da su Hrvati ravnopravni, ili čak, kako Izetbegović tvrdi, privilegirani.

Sadašnji Ustav Federacije BiH, koji je kao oživotvorenje Washingtonskog sporazuma donijela Ustavotvorna skupština FBiH 30. ožujka 1994. godine, modificiran je do kraja 2006. godine čak 108 puta. Ove intervencije međunarodne uprave dovele su u pitanje cijeli Washingtonski sporazum.

Rušenje Federacije

Visoki predstavnik Wolfgang Petritsch imao je najveće intervencije. Petritsch je donosio izmjene s ciljem provođenja Odluke Ustavnog suda BiH iz 2000. godine "o konstitutivnosti naroda". Sporna je i sama odluka koju su zajedno donijeli bošnjački i međunarodni suci na Ustavnom sudu BiH, čime su nadglasani hrvatski i srpski suci koji su glasali protiv i napisali izdvojena mišljenja.

Na temelju takve prijeporne odluke uslijedilo je rušenje temelja hrvatsko-bošnjačke Federacije BiH, koja je sazdana na raspodjeli nadležnosti i jednakom udjelu Hrvata i Bošnjaka u vlasti. Šutalo naglašava kako je upravo njih donio visoki predstavnik Petritsch, a ta je odluka praktički dovela do toga da je Federacija BiH bošnjački entitet, čime su Hrvati u Federaciji majorizirani, a Republika Srpska... samo joj ime kaže.

Šutalo kaže kako je upravo Petritsch smanjio broj Hrvata u vladi FBiH s osam ministara na pet, a njegov je nasljednik ukinuo zamjenike ministara, te ukinuo funkciju predsjednika županija.

Šutalo ističe kako je činjenica da je Hrvat na čelu Ministarstva financija u vladi FBiH te Ministarstva financija i trezora u Vijeću ministara BiH. Međutim, predsjednici federalne vlade i Vijeća ministara su iz reda Bošnjaka (SDA) te ministar ne može donijeti ni jednu važnu financijsku odluku bez supotpisa premijera, odnosno Ministarstvo financija je samo "protočni bojler".