Teško je nabrojiti sve razne koristi i blagodati limuna. Omiljeno voće, osim što je prepuno C vitamina i dobro za naše zdravlje, može djelovati kao sredstvo za čišćenje doma, uljepšavanje pa čak i rješenje za izbjeljivanje zubi. Ali jeste li znali da samo spavanje pored izrezanog limuna na noćnom ormariću također može iskoristiti neke od ovih prednosti?

Samim udisanjem mirisa limuna, vaše tijelo iskusi većinu (ako ne i sve) njegove blagotvorne homeopatske svrhe. Neki od njih uključuju smanjenje razine tjeskobe, smanjenje stresa, sveukupni umirujući osjećaj, potencijalno smanjenje krvnog tlaka, smirivanje alergija (smanjenjem upale dišnih putova) i povećanu produktivnost.

Iako će mnogi od nas na spomen limuna prvo se sjetiti osvježavajuće limunade i ogromnog izvora vitamina koje s njim dobivamo, postoji još načina kako ga dobro iskoristiti.

Limun se, naime, može koristiti kao sredstvo za čišćenje, uljepšavanje pa čak i izbjeljivanje zubi. No, jeste li znali da spavanje pored narezanog limuna na noćnom ormariću također može donijeti niz prednosti.

Samim udisanjem mirisa limuna, vaše tijelo iskusi većinu njegovih homeopatskih benefita. Neki od njih uključuju smanjenje razine anksioznosti i stresa, povećanu budnost, smanjenje krvnog tlaka, smirivanje alergija te povećanu produktivnost.

- Zdravstvene prednosti limuna su zapravo učinak aromaterapije - rekla je osnivačica Skin Care Oxa Diane Elizabeth za Reader‘s Digest.

- Ideja je da ako stavite kriške limuna pored svog kreveta, tada ćete noću udisati suptilni miris limuna. Limun se već stoljećima koristi kao snažno eterično ulje za aromaterapiju i pripisuju mu se dobrobiti kao što su povećanje koncentracije, smanjenje razine stresa i umirujući učinak na dišni sustav - pojasnila je Elizabeth, a prenosi N1.

Dok je većina dobrobiti spavanja s izrezanim limunom povezana sa zdravljem, postoji i nekoliko drugih dobrobiti.

Jedna od tih prednosti je i rješavanje problema s mravima. Ako imate najezdu mrava, utrljajte limunov sok blizu ili oko svih mogućih ulaza. Citrusna aroma limuna poremetit će mirisni trag mrava i oni će u potpunosti izbjegavati to područje.

Limuni također djeluju kao prirodni osvježivači zraka i dezodoransi – tako da dok je taj limun na vašem noćnom ormariću, on ima dvostruku funkciju – osvježava zrak oko vas i pruža prirodnu aromaterapiju.