U Srednjoj školi u Sanskom Mostu došlo je do pokolja. Policija je potvrdila da su u napadu ubijeni ravnatelj škole, tajnica i jedna profesorica. Trostruki ubojica bio je domar škole, a njegove su žrtve zaposlenici s kojima je od ranije bio u sukobu.

Domar škole je iz automatske puške ubio ravnatelja gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Nidžan i tajnicu škole Nisvetu Kljunić

Otkriven i motiv

Protiv domara je ranije vođen disciplinski postupak i jutros je, prema neslužbenim informacijama, išao ciljano i tražio ljude koji su bili u tim disciplinskim komisijama i pucao po njima. Prema neslužbenim informacijama, imao je i psihičkih problema.

Nakon trostrukog ubojstva domar je pucao u sebe u namjeri da se ubije, ali je preživio te zadobio teške tjelesne ozljede. Prebačen je u bolnicu u Banju Luku.

Trostruki ubojica si pucao u prsa, javila se bolnica

Mehemed Vukalić, koji je rano jutros ubio troje djelatnika gimnazije u Sanskom Mostu, dovezen je u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske. Iz najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj kazali su da je pacijent dovezen s prostrijelnom ranom grudnog koša, ali u svjesnom stanju.

"Dovezen je u Urgentni centar UKC Republike Srpske s prostrijelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u tijeku te je planiran operativni zahvat", priopćeno je iz UKC-a RS, a prenose Nezavisne novine.

Navode da su sve daljnje prognoze u ovom slučaju preuranjene.