Redovito čišćenje WC-a vjerojatno je rutina u čišćenju vašeg doma. Međutim, ponekad to možda neće biti dovoljno (osobito u slučaju starih WC školjki).

Umjesto da se mučite dosadnim ribanjem, oslonite se na provjerena rješenja. Ne znate čime biste očistili kamenac i žute mrlje? Jednostavno je. Jednostavno ga zdrobite i pospite u WC školjku. Od večeri do jutra nećete prepoznati svoju toaletu.

Kako čistite svoj WC?

Toliko se govori o redovitosti čišćenja našeg kućanstva, koja bi nam trebala olakšati održavanje reda, a ipak se jedna prostorija u kućanstvu zaprlja mnogo brže nego što bismo željeli.

Naravno, riječ je o kupaonici koja se može čistiti na različite načine. No WC školjka je definitivno jedan od predmeta u kupaonici koji se najlakše čiste.

Postoji li jednostavan način za čišćenje toaleta? Ispalo je da jest. Tableta za perilicu posuđa može riješiti sve naše probleme s kamencem i žutim naslagama. Kako ga koristiti?

Kako koristiti tablet za perilicu posuđa u kupaonici

Tablete za perilicu posuđa poznate su po svojim svojstvima čišćenja, ali kako njima očistiti WC? Nema ništa jednostavnije. Jednostavno ga zdrobite, bacite u WC školjku i pričekajte da se otopi.

Ako želite malo pojačati učinak, možete ga preliti kipućom vodom, no ovdje preporučamo oprez. Ovu metodu čišćenja WC školjke svakako izvodite navečer. Kad ujutro ustanete, preostaje vam samo četkom očistiti wc školjku i gotovi ste.

Iskoristite snagu tablete za perilicu posuđa

Tko je rekao da se čišćenje WC-a svodi samo na pranje unutrašnjosti školjke? Ako kućni lijekovi tako dobro djeluju, zašto ih ne nanijeti i na WC školjku?

Dovoljno je poprskati ga octom i nakon pola sata posuti mrlje sodom bikarbonom i opet poprskati sjedalo octom.

Šokirat ćete se da će požutjele mrlje nakon brisanja krpom nestati, a vaša WC školjka ponovno će izgledati kao nova. Je li čišćenje WC-a ikada bilo tako jednostavno, au isto vrijeme tako korisno?