Sljedećih nekoliko dana vrijeme bez neke bitnije promjene, jer se uglavnom očekuje sunčano i stabilno vrijeme. Noći i jutra osjetno hladniji, dok će dani biti ugodniji.

Jutarnje temperature zraka u Bosni, sjeveru i Hercegovine te kopnenom dijelu Hrvatske biti će se od -3°C do 6°C, a dnevne od 11°C do 20°C.

Vrlo hladne noći i jutra pogodovat će formiranju prizemnog mraza, osobito u gorsko – kotlinskim dijelovima ovih područja. Također će postojati uvjeti za jutarnju sumaglicu i maglu.

Magla se ponegdje može zadržati veći dio dana, i tako spriječiti veći dnevni porast temperatura zraka.

Jutarnje temperature zraka na Jadranu, jugu, jugozapadu, zapadu i jugoistoku Hercegovine kretat će se od 2°C do 11°C, a dnevne od 19°C do 24°C.

Sunčano i ugodno vrijeme zadržati će se i tijekom vikenda, kada će započeti strujanje zraka s juga i jugozapada i tako nagovijestiti promjenu vremena koja uz jaku južinu i osjetno zatopljenje stiže početkom i sredinom sljedećeg tjedna.

Pri tome će obilne kiša ponajprije biti na Jadranu, i dijelovima uz Jadran, u većem dijelu Hercegovine, zatim zapadne i jugozapadne Bosne – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.