U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u mjestu Salakovac kod Mostara jedna osoba je smrtno stradala, dok je druga osoba hitno prebačena u SKB Mostar na obradu.

Također, u prometnoj nesreći su sudjelovala dva putnička i jedno teretno vozilo koje je u tunelu Salakovac u potpunosti izgorjelo.

Moguća oštećenja

Očevid obavila policija pod nadzorom dežurne tužiteljice Tužiteljstva HNŽ, a na naš upit o mogućem oštećenju tunela zbog požara kazala je kako su djelatnici Cesta FBiH na mjestu nesreće te da utvrđuju je li došlo do oštećenja konstrukcije.

"Djelatnici Cesta FBiH na mjestu nesreće utvrđuju moguća oštećenja, a kako su potvrdili, idućih nekoliko dana će poduzimati daljnje radnje, provjeravati stanje na tom dijelu kao i vršiti nadzor prometnice", kazala je za Bljesak.info.

Istu tvrdnju potvrdio je za Bljesak.info zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar Petar Jurić koji je dodao kako su odmah obavijestili nadležne za tu magistralnu cestu kako bi utvrdili oštećenja.

14 vatrogasaca iz Mostara i dva iz Jablanice

"Na mjesto nesreće izašli smo sa četiri vozila i 14 vatrogasaca. Morali smo zovnuti i kolege iz Jablanice za svaki slučaj ukoliko bi došlo do komplikacija u prometu. Ipak komplikacija nije bilo, sanirali smo požar i spasili ljude koji su se tu nalazili", kazao je Jurić za Bljesak.info.

Dodao je kako je ova intervencija bila iznimno kompleksna.

"Bila je dosta ozbiljna intervencija jer smo morali prvo ugasiti požar kako bismo došli do unesrećenih. U 7:10 dobili smo dojavu i evo još uvijek čekamo da se vrati posljednja ekipa koja je na mjestu nesreće", kazao je.

Podsjetimo, pripadnici PVP Mostar na mjesto nesreće izašli su s četiri vozila, požar na kamionu su uspjeli sanirati, ali je vozilo u potpunosti izgorjelo što pokazuju i fotografije koje su objavili iz PVP Mostar.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao B.H. (1958.) iz Sarajeva iz vozila Škoda, dok je teške tjelesne ozljede zadobio M.G. (1988.) iz Mostara iz vozila VW Passat i koji je hitno prebačen na CUM SKB Mostar.

Zbog prometne nesreće na toj dionici nastale su kilometarske kolone, a kako javljaju iz BIHAMK-a, promet se odvija naizmjenično.