''Kaotični i apokaliptični prizori sela Zlate kod Jablanice. Selo je u katastrofalnom stanju i više nije preporučljivo za život'', napisao je Arman Rizvić iz Jablanice je na društvenim mrežama dijeleći video i fotografije ovog sela navodeći da je u katastrofalnom stanju zbog čega i nije više uslovno za život.

''Što se tiče putne komunikacije od Jablanice prema Posušju, put više ne postoji na pojedinim dijelovima. Nek Allah dragi pomogne preživjelima, a oni koji su izgubili svoje najmilije i svoje domove nek im da snage za dalje'', napisao je.

Ekipa portala Bljesak.info je danas se pješice probila na područje Donje Jablanice gdje je stanje najgore. U trenutku kada su naše ekipe tamo bile nestalim se vodilo 40 osoba, po informacijama s terena.

Službeno, broj poginulih na području Donje Jablanice i Konjica porastao je na 16, potvrdio je za Bljesak.info Darko Juka, šef odjela za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a oko 16 sati.
 


Iz Civilne zaštite Jablanica za Bljesak.info su rekli kako još uvijek nemaju informacije koje mogu davati u javnost, te očekuju da će kasno u noći i tijekom jutra imati konkretnije podatke o nestalima i stradalima jer su ekipe na terenu.

''Trenutno nam ne rade mobilni telefoni, samo fiksni, pa nismo informirani s terena, dok se ekipe ne vrate u centralu'', rečeno nam je.

Dodaju da se radi na raščišćavanju puteva.