Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov priopćio je kako su četiri broda, pet helikoptera i dronove na mesto pada aviona "Tu-154" koji se jutros s 92 osobe srušio u Crno more nedugo nakon polijetanja iz Sočija prema Siriji.
        
Dosad su pronađena četiri tijela, a uz tijelo jedne od žrtava pronađeni su i dokumenti novinara ruskog "Kanala 1".

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Zrakoplov je nestao s radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije polijetanja iz Sočija.
        
Rusko ministarstvo obrane objavilo je popis putnika i navelo kako je u letjelici bilo 65 članova vojnog zbora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov" koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gdje su trebali sudjelovati u proslavi Nove godine, kao i izvršna direktorica humanitarnog fonda "Poštena pomoć" Jelisaveta Glinka.
        
Konašenkov je ranije kazao kako je u zrakoplovu bilo osam članova posade i 84 putnika, a uz glazbenike vojnog zbora, ostali su putnici bili vojnici pratitelji i devet novinara.

Vojni istražitelji Istražnog odbora Rusije otvorili su krivičnu istragu, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je kako je predsjednik Vladimir Putin dobio informacije o rušenju zrakoplova i prima nove koje stižu, a u stalnom je kontaktu i s ruskim ministrom obrane.

Ruski je predsjednik izrazio sućut obiteljima poginulih i zatražio od premijera Medvedeva da stane na čelo državnog povjerenstva koje će istraživati pad zrakoplova.

Glasnogovornica Istražnog odbora Rusije Svetlana Petrenko kazala je kako je krivična istraga otvorena zbog "kršenja pravila letačke sigurnosti ili priprema za njiih."

Istražitelji su zaplijenili dokumente i ispituju osobe koje su pripremale zrakoplov za let.

Ruski vojni televizijski kanal "Zvezda" priopćio je kako je među novinarima u zrakoplovu bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe "Kanala 1".

Nagađa se kako su tehnički problemi uzrokovali pad zrakoplova, no, još nema više informacija o tome.