Firma Sanbor kupcima nudi kokošje gnojivo.

• Cijena po dogovoru
• Dogovor putem Facebooka ili mobilnog telefona: +387 63 730 221
• Preferiramo veće narudžbe

Prednosti:

- Biljke pođubrene kokošijim gnojivom lakše podnose sušu
- Pojačava stvaranje cvijetova i plodova
- Biljke ga lako usvajaju
- Poboljšava imunološki sistem biljaka
- Poboljšava kvalitet zemljišta

Kokošje gnojivo je najbolji izbor: prinose povećava i do 40%, a primjena je moguća na razne načine

Gnojivo životinja se od davnina koristilo u poljoprivredi, a najbolje djelovanje u ishrani biljaka ima kokošje gnojivo. Ovo je koncentrirano gnojivo koje se odlikuje izbalansiranim sadržajem hranjiva.

Sadrži dosta dušika u obliku koji ga čini lako dostupnim biljkama. Sadrži i kalij, kalcij, fosfor, mangan, magnezij, željezo i mnoge druge makro i mikro elemente važne za ishranu bilja, piše Agroklub.

Kokošje gnojivo ima produženo djelovanje tokom četiri godine i to treba imati u vidu kod gnojenja i rotacije usjeva.

Njegova primjena (pod uvjetom da se pravilno primjenjuje) povećava prinos i do 40%, biljke ga lako usvajaju, intenzivira stvaranje cvjetova i plodova, poboljšava imunološki sustav biljaka, intenzivira proces fotosinteze u biljkama, ubrzava sazrijevanje biljaka za desetak dana, povećava se sadržaj suhih tvari i šećera u plodovima, poboljšava kvalitetu zemljišta.

Biljke pognojene kokošjim gnojivom lakše podnose sušu. Gnojivo je blago alkalne pH reakcije od 6 do 8 u ovisnosti o načinu ishrane kokoški.

Zbog formulacije mineralnih elemenata u gnojivu oni se teško ispiru iz zemljišta i ne stvaraju visoke koncentracije soli kao što je to slučaj sa mineralnim.

Ukoliko koristimo gnojivo od kokoški koje su uzgajane na organski način možemo svojim usjevima svake treće ili četvrte godine priuštiti kvalitetno eko gnojivo.

Najveći broj povrtnih i voćnih vrsta će dobro reagirati na gnojenje. Rajčica i kupusnjače mogu se zalijevati 2 puta tijekom sezone.

Za kupus se može dodati 3kg/m² ili 2kg/m² pred osnovno oranje. Luk manje podnosi gnojenje ovim gnojivom, zato u plodosmjeni treba doći u drugoj ili trećoj godini nakon gnojenja kokošjim ostacima.

Međutim, ako se luk (posebno bijeli luk) gnoji u ranim fazama porasta primijetit ćemo brz rast biljaka luka. Tikve i tikvice odlično reagiraju na gnojenje. Dovoljna količina za tikve je 4kg/m².