Jedanaestero ljudi, uključujući i djecu, poginulo je danas kada je na nogometno igralište u Majdal Shamsu na Golanskoj visoravni pala raketa iz Libanona. Uz 11 poginulih, ranjeno je i 19 ljudi.

Izraelci su odmah optužili Hezbolah da je lansirao rakete, ali militantna skupina je odbacila optužbe. Iz Hezbolaha su poručili kako "uopće nemaju veze s incidentom i kategorički poriču sve lažne optužbe". Hezbolah je ranije priopćio da je lansirao desetke raketa na vojnu bazu na Golanskoj visoravni, u blizini Majdal Shamsa.

"Suočavamo se sa sveobuhvatnim ratom"

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz kazao je da je razgovarao s premijerom Benjaminom Netanyahuom nakon smrtonosnog napada, ali nije iznio detalje razgovora. "Nema sumnje da je Hezbolah prešao sve crvene linije. Suočavamo se sa sveobuhvatnim ratom", izjavio je Katz.

Poručio je kako će Izrael imati punu potporu SAD-a i Europe, ali je odbio reći kakav će biti izraelski odgovor. Neimenovani diplomatski izvor potvrdio je da Netanyahu trenutno održava sigurnosne konzultacije u Sjedinjenim Državama, gdje boravi posljednjih nekoliko dana.

Netanyahu: Hezbolah će platiti visoku cijenu

Netanyahu je tijekom posjeta SAD-u u telefonskom razgovoru rekao vođi zajednice Druza u Izraelu da će "Hezbolah platiti visoku cijenu, kakvu do sada nije platio".

Raketni napad uslijedio je nakon što je libanonski sigurnosni izvor objavio da su četvorica boraca iz libanonskog islamističkog pokreta Hezbolaha koji ima potporu Irana ubijena u izraelskom udaru u južnom Libanonu. Izraelska vojska i Hezbolah razmjenjuju prekograničnu vatru od početka rata između Izraela i Hamasa u listopadu prošle godine.