Legendarni njemački tenisač i osvajač šest Grand Slam titula u profesionalnoj karijeri, 54-godišnji Boris Becker mogao bi završiti u zatvoru.

Naime, Becker je nakon osobnog bankrota kojeg je proglasio 2017. godine, propustio poštovati naredbe za otkrivanje financijskih podataka. Usto, u optužbi protiv njega stoji i da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, prenosi Jutarnji list.

Na saslušanju u švicarskoj Laussanei Becker se izjasnio da nije kriv, kako zbog navedenog u optužnici, tako ni zbog samog bankrota u kojeg je upao prije pet godina. A optužbi na Beckerov račun nije malo. Dapače, čak 24 su sporne točke zbog kojih će legenda svjetskog tenisa morati pred razne sudove. Navodi se da je skrivao podrijetlo svoje imovine, a ukoliko se sve to i dokaže, prijeti mu čak sedam godina zatvora.

Zna se da je Becker bio dužan, a novosti u odnosu na stanje otprije godinu i pol dana, kada je održano prvo saslušanje ima samo u tome da - ništa nije platio. Suđenje po svim točkama optužnice počinje 21. ožujka na Southwark Crown Court sudu u Londonu...

A sudi mu uz još 12 članova porote - Deborah Taylor. Ista ona vrlo stroga sutkinja koja je svojedobno u zatvor na 50 tjedana strpala osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea.

- Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Da, napet sam i nervozan, ali to je to. Ne paničim. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bi u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci - rekao je Becker, kojem je banka kao vjerovnik tražila oko tri milijuna eura.

Otkrio je Becker i kako se uvalio u probleme...

- Bio sam tenisač i nisam studirao administraciju ili pravo. Zato sam poslije igračke karijere ovisio o takozvanim savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je mnogo grešaka i još plaćam račune - kazat će Becker.

Nakon igračke karijere koju je završio 1999. godine, Becker je u razdoblju od 2013. do 2016. bio trener najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.