"Kao i uvijek na teškim gostovanjima želimo pozitivan rezultat, bilo to neodlučeno ili pobjeda. Imamo puno samopouzdanja i znamo što nas čeka. Siguran sam da i Italija zna da stiže jedna vrlo kvalitetna Hrvatska", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač u četvrtak uoči prvog zagrebačkog treninga nogometne reprezentacije u kompletnom sastavu.

Prije nego što se posvetio nedjeljnom srazu s Talijanima na San Siru, Niko Kovač je još jednom istaknuo svoje zadovoljstvo dojmom koji su njegovi izabranici za prijateljski ogled s Argentinom ostavili u Londonu.

"Činjenica što sam stavio takvu ekipu govori o tome koliko im vjerujem, koliko znam što znaju, a to su oni, od prvog do zadnjeg, i potvrdili. Mislim da je rezultat sasvim korektan. Argentina je došla u najjačem sastavu i odigrala isto jednu kvalitetnu utakmicu. Naši momci su s pola treninga odigrali vrhunski i na tome im svaka čast. To pokazuje kad je pristup pravi da se može parirati i protiv tako moćnog protivnika. No, to je sad prošlost i okrećemo se budućnosti", rekao je Kovač koji nije mogao izbjeći pitanje o nezadovoljstvu predsjednika Davora Šukera, iskazanu u nekim medijima, što je Argentincima suprotstavio Hrvatsku bez najvećih zvijezda.
"Ja o tome ništa ne znam. Meni predsjednik nije ništa rekao", izjavio je Kovač.

Reprezentacija je prvi zajednički trening na stadionu Hitrec-Kacijan odradila u gotovo kompletnom sastavu.

Na travnjaku se od 25 kandidata jedino nije našao Hrvoje Milić, koji je radio po posebnom programu. Do subotnjeg odlaska u Milano "vatreni" će imati još jedan trening u petak navečer.