Svetom misom u 18 sati u Rumbocima je obilježen drugi dan trodnevnice u povodu blagdana svetoga Franje Asiškoga, patrona ove župe.

Danas je bio posebno svečani dan za Franjevačku mladež u Rami, jer su tri ramske župe: Šćit, Gračac i Rumboci obilježili primanje i obnovu obećanja novih i starih članova franjevačkog bratstva. Ovo je po prvi puta da svi mladi iz franjevačkih župa u Rami imaju ovakav dan u oči blagdana svetoga Franje, a ne na dan vanjske proslave patrona.

Ovih dana se ujedno obilježava i 25 godina od osnutka FRAMA-e župe Rumboci. Osnovana je sada već davne 1999. godine dok je u Rumbocima bio župnik fra Andrija Jozić.

Svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Antonio Baketarić, duhovni asistent FRAMA-e Bosne srebrene, uz suslavlje još šestorice subraće.

U nadahnutoj propovijedi fra Antonio je posebnu pažnju skrenuo mladima na rane svetoga Franje i na to kakve mi rane danas nosimo i kakve su one u istinu. Pozvao ih je da budu primjer i svjetlo u svojim župama i međusobnim odnosima.

Na ovoj svetoj misi nazočili su i dragi gosti FRAMA iz Uskoplja, Livna i Podmilačja. 

Misno slavlje svojim predivnim pjevanjem uzveličali su mladi iz FRAMA-e Uskoplje. 

Nadamo se da će ovakav dan ostati i u buduće, da mladi imaju primanja i obećanja u FRAMA-i u oči blagdana nebeskog zaštitnika svetoga Franje Asiškoga. 

Foto: Franjo Iličić / Rama-Prozor.info