U župi uznesenja Blažene Djevice Marije Rama Šćit danas je svečano proslavljen blagdan Velike Gospe i Mlada misa fra Ivana Tučića.

Velika Gospa ili Gospojina u Rami se štuje od davnina i na taj dan okupi se mnoštvo vjernika iz svih ramskih župa. Posljednjih nekoliko godina blagdan Velike Gospe postao je i dan susreta brojnih Ramaca koji su raseljeni diljem svijeta i onih koji žive u Rami.

I danas se na Šćitu okupilo mnoštvo vjernika koji su se za ovaj blagdan pripremali kroz trodnevnicu tijekom koje su imali mogućnost za sv. ispovijed.

Svečano misno slavlje danas je dočekalo svoj vrhunac na pučkoj misi u 11 sati.
 
Nakon pozdravnog govora gvardijana fra Tomislava Brkovića mladomisnik fra Ivan Tučić otpočeo je Mladu misu, na kojoj je prigodnu propovijed održao fra Jozo Šarčević, župni vikar u Busovači.
 

Mladomisničko geslo fra Ivana bilo je „Za slobodu nas Krist oslobodi“ Gal 5,1. Fra Ivanov crkveni kum bio je fra Ivan Pilić iz Uskoplja a civilni gospodin Ante Tunanović.

Na kraju mise fra Ivan se zahvalio svojim roditeljima, sestrama, obitelji i rodbini, vjernicima i subraći svećenicima i prijateljima nakon čega je, s ostalim mladomisnicima koji su danas bili na Šćitu, vjernicima udijelio blagoslov. Svečano mislo slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su tamburaški sastav Franjevačkog samostana i zbor mladih župe Rama-Šćit.
 


Prijateljevanje i svečanost u povodu Mlade mise nastavljena je uz ručak na fra Ivanov poziv.

Mladomisniku želimo Božji blagoslov, puno sreće i uspjeha u njegovom svećeničkom životu!